donderdag, september 18, 2008

Radicaal de zomer voor bij

Wat haat ik dat.......
De zomer is nu echt voorbij.
Het begon vorig weekend, regen, onweer de hele nacht door. 's Morgens een schaal zonnetje, dus nog steeds mijn sandalen en tshirtje aan. Nu niet meer. 3 dagen verder, deken op bed, warme sloffen aan en truien uit de kast moeten halen. En het ergste gebeurde vanmiddag. De hele radicale winter beslissing. Het zwembad is dicht.


Het water was nog maar 20o, niemand zwom meer en de pompen gebruiken stroom. Ja, mijn Italiaanse man is een zuinig iemand. Dus het zeil ligt over het water. Manlief reuze tevreden, deed de pompen uit, zeggende ziezo, dat hebben we gehad, tot volgend jaar. Hij is een perfecte badmeester. Nooit te veel chloor, de ph perfect, maar dat vraagt ook constante controle van het water en is een werk dat iedere dag moet gebeuren. Ik begrijp hem wel.......
En ik weet het, er zijn veel ergere dingen, maar de tuin is nu niet mooi/gezellig meer en drukt me met de neus op het feit dat de zomer voorbij is.
Wat haat ik dat.

2 opmerkingen:

Liesbeth zei

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt, zo'n afgedekt zwembad maakt inderdaad nogal een trieste indruk.
Maar zo te zien wonen jullie daar wel heel mooi.

Ageeth zei

Ohoh wat erg!
Ik ben een zwemmer in hart en nieren maar ook ik ga het water niet meer in als het onder de 20 graden is, terwijl in Nederland ik buiten zwom tot mijn haren bevroren waren...en kouder. Verwend! Overigens een erg Nederlandse inslag heeft jouw Italiaanse man.