woensdag, augustus 06, 2008

Per Amore


Ciao Tutti,

Van de week had ik een ware Liesbethdag :)
Eerst kwam ik haar tegen in een verhaal van de Nederlandse vereniging in Firenze (waar ik me onlangs aangemeld heb) en ben je/jullie verhalen gaan lezen. Vervolgens vond ik haar/jullie op de Hyves site Nederlanders in Italie.

Na veel zeuren mag ik nu ook meeschrijven, alhoewel ik 20 cent per zin toch wel erg weinig vind.

Ik moet me eerst voorstellen...che palle... maar ben het er mee eens dat het beter is dat jullie het volgende van mij weten... zodat ik niet (direct) in de spambox beland.

Mijn naam is Ageeth en dat spreek je als volgt uit: Achgghgheet(spit).
Ik ben autistisch en herhaal de hele dag ‘...wat doe ik hier, wat doe ik hier, wat doe ik hier...’, meestal fluistert Enrico, mijn Italiaan, me dan liefjes toe: ‘per amore, tesoro!’ Dat, penso, zoiets betekent als ‘ hou je kop, trut’.
Mijn bijnaam is Testona en mijn doel is om alle Nederlanders in Italie te krijgen. De burgermeester van Peccioli/Pisa is het met me eens en we hebben een deal gemaakt. Voor elke Nederlander die erin gaat, gaat er een Italiaan uit. Enrico heeft zich direct vrijwillig aangemeld en staat als eerste op die lijst (...wat doe ik hier...).

In het dagelijkse leven probeer ik mijn identiteit als ware Amsterdamse fashionata (...wat doe ik hier...) niet te verliezen maar dat is verdomd moeilijk in je uppie op een heuvel in Toscane.

Verder zeil ik door mijn leven met onze Pionier van der Stadt: ‘De kleine Mei’. Ze ligt trots geankerd in de Arno/Pisa. Een vieze, stinkende, gifgroene rivier (...wat doe ik hier...).

Anderhalf jaar geleden ben ik, samen met mijn LA CANA :) Kimmy (16 jaar) en 2 poezen: Trutje (21) en Sapa (14), neer geknuppeld op mijn Amsterdamse arkje en meegesleurd door een brute Romein met zijn witte stalen ros...inderdaad een Multipla. Hij heeft me in Toscane in het zonnetje gezet, geknuffeld en eten gegeven.

O... Dat doe ik hier!!!

Baci,
Ageeth5 opmerkingen:

Ron zei

Wat een lekker vlot Italiaans begin maak je hier! Ik kijk nu al naar je volgende stukje uit.
Maar eh... Krijg jij echt maar 20 cent per regel??? Dat dacht je maar. Lees de kleine lettertjes maar eens. ;-)

Liesbeth zei

Benvenuta Ageeth, leuk dat je met ons mee gaat bloggen.

Ron krijgt maar 15 cent per regel, daarom schrijft hij altijd van die lange stukjes! :) ;)
En met de opbrengst van de blog laat ik een trullo in Puglia bouwen, met zwembad.

napw zei

Benvenuta Ageeth, leuk dat je er bij bent. Che palle zegt/schrijft een dame, meegesleurd door een Romein, niet Aagje... Als Enrico dat zou kunnen lezen...mah. Maar entre nous geen probleem. Ik krijg trouwens 25 cent per regel vooral als ik "lerende" stukken schrijf zoals over de "aceto balsamico".

Ageeth zei

Vloekwoorden en stop woordjes zijn vaak de eerste woorden die je in een andere taal leer. Je hoort ze ook zo vaak (of ziet ze op straat geschreven). Ik heb totaal geen binding of gevoel met die woorden...ze zijn nog 'leeg' zeg maar. Dat veranderd vanzelf als je meer in de taal zit.

Voor napw (wat betekend dat?): Gelukkig duurde het niet zo lang voordat ik doorhad dat "goede morgen" niet "vaffanculo" is... Enrico de grapjas.

Napw zei

N A P W staat voor de klinkende namen Niesje, Arnolda, Petronella, Wilhelmina die ik bij mijn geboorte meekreeg. Roepnaam Nieske om me te onderscheiden van 3 Niesjes die al in de familie waren.
Mijn oma heette Aagje ahahha.
Ik heb ook eerst alle woorden geleerd die je "niet" hoort te zeggen. En inderdaad op een gegeven moment krijg je door welke woorden wel of niet te gebruiken. Desalniettemin ontsnappen mij deze minder nette woorden nog steeds als ik pisnijdig ben en het vreemde is alleen in het Italiaans, nooit in het Nederlands.