vrijdag, mei 30, 2008

Italiaanse kindertijd


Mijn dochter van net 6 jaar oud heeft een 'fidanzato'. Ja, ze zijn er snel bij deze Italianen! Haar verloofde is ook net 6 jaar oud, en gisteren is ze uitgenodigd om bij hem thuis te komen spelen. Wat blijkt, hij woont in een kasteel. Het is een ongelooflijk mooie oude vesting uit het jaar 1203 waarin verscheidene huizen staan. In totaal wonen er zo'n 60 mensen. Als ik terugdenk aan mijn kindertijd, en de huizen van de vriendinnetjes waar ik ging spelen...een tikkeltje anders! Ze realiseren het zich nog niet, deze kinderen, hoe gelukkig ze zijn om op te groeien in zo'n omgeving waar je de geschiedenis bijna kunt opademen. Ze spelen en ravotten op een plek waar toeristen uit alle windstreken naartoe komen. Ze klimmen op de vestingmuur omdat het spannend is, niet om het uitzicht te bewonderen. En als je s'avonds vraagt of het leuk was bij haar vriendje thuis is het antwoord: 'ja hoor, ik heb 2 ijsjes gekregen!'

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk Marjolein, de nuchterheid van de kinderen.
Mijn schoonvader zei altijd als mijn kinderen zoiets zeiden, of zich pijn deden, of een standje kregen dat ze hun werk niet goed deden:"Tutta arte che entra".
En zo zal het ook zijn met je dochtertje. Als ze ouder is, zal ze er beslist aan terug denken, hoe bevoorrecht zij was om in een kasteel met haar "verloofde" 2 ijsjes te hebben gegeten.
Groetjes Napw

Liesbeth zei

Dat is Monteriggioni nabij Siena, ben ik ook een paar keer geweest. Inderdaad een bijzondere ervaring.

Anoniem zei

Dat ziet er heel mooi uit! Heel wat anders dan Rome (ook mooi, maar op een totaal andere manier). Misschien moeten we toch eens die kant op komen deze zomer :-)

Ron Roelandt zei

Wat een heerlijk speelterrein voor kinderen. Inderdaad, nu staan ze er nog niet bij stil, maar het is iets wat ze volgens mij heel hun leven bijblijft.