woensdag, januari 16, 2008

Lunch op school

Het is een groot voordeel voor de kinderen die in Italie naar school gaan (en ook voor de moeders) dat ze daar zo goed te eten krijgen. Als ze s'middags thuiskomen hebben ze in principe hun vitamientjes al binnen. Om een idee te geven van het menu op onze school heb ik hieronder een willekeurig weekmenu gezet. Er zijn 4 verschillende weekmenu's en er is een zomer- en wintermenu.

Lunedi: Raviolo burro en salvia, tonno sott'olio, fagioli, pane, frutta.
Martedi: Pasta al pomodoro, scaloppina di tacchino al forno, spinaci olio e limone, pane, frutta
Mercoledi: Pasta con verdure, fettine in pizzaiola, insalata mista, pane, frutta
Giovedi: Passato di verdure con riso, pizza margherita, insalata, pane, frutta
Venerdi: Pasta all'olio, pollo arrosto, fagiolini, pane, frutta

Niet slecht hè?

3 opmerkingen:

Liesbeth zei

Dat klinkt inderdaad heel lekker. Jammer dat ik niet meer naar school ga, had wel een vorkje mee willen prikken!
Op de basisschool ging ik tussen de middag altijd thuis eten en op de middelbare school moest ik het doen met een broodtrommeltje. Dan is het op de Italiaanse scholen toch beter geregeld.

Paula di Paola zei

Zo gaat het ook en is fijn te lezen. Dat eten andere mensen misschien niet eens thuis.
Ik zag kortgeleden op tv over het middageten op school in Engeland en Duitsland... dat was wel heel anders! In Engeland had Tony Blaire het idee een bekende TV kok voor scholen gezonde menue's te laten samenstellen. Het was een totale FLOP, en de moeders stonden aan de schoolpoort met zakken "fish and chips"
Daarom was het fijn te kunnen lezen wat jij meedeelde.

lia zei

Ja, lekker eten op school! Dat had mijn zoon hier in Turijn ook: op de créeche, op de kleuterschool en op de lagere school.
Maar wat zijn de kosten van deze dienst voor de belasting van iedere italiaan of andere persoon, die hier belasting betaalt?
Op de crèche van mijn zoon was er zelfs de wasserette binnenin! Konden de ouders nu echt de washandjes, handdoeken enz. niet huis wassen...?
Er zijn zo vele 'mooie' diensten hier die enorm veel kosten, waartussen ook de té vele onderwijzers per klas op de lagere school.
Ikzelf ben, voor maar 20 jaar lang, in Nederland opgegroeid met het opeten op school van thuis klaargemaakte boterhammen en ik ben er echt niet minder gezond van geworden!