zondag, augustus 31, 2008

Een scheve zondag

Eindelijk, dacht ik.
Eindelijk weer eens tijd voor Italieschrijvers.
En ik heb mij heel goed voorbereid.. foto's verzameld, onderwerpen bedacht...
Elke keer als ik jullie stukjes las en er foto's bij zag dacht ik "dat is leuk , dat wil ik ook doen"
Eindelijk ga ik er voor zitten......

Maar ik had het al moeten weten...
Bij het op staan vanmorgen had ik al maagpijn...de sushi van gisteravond????
Ik was nog vol goede moed...een kamille thee en aan de slag.
Laat ik de, natuurlijk volle hoe kan dat anders, zuikerpot vallen...
Raar maar hoewel zuiker volgens mij niet rond is maar een beetje vierkant.....is het wel mijn hele keuken doorgerold. Overal op in en onder..
Ik hield toch vrolijk voet bij stuk....even de stofzuiger er door en klaar is kees.
Ik heet dus niet Kees...ik ben ook in staat geweest om met de stofzuiger de theekom , onnodig te zeggen dat ook die vol was, ook op de grond te stoten...aaaagggghhhhh
Tussen haakjes ik ben heel erg aan het stoppen met roken...en dit keer lukt het echt!!!Ik ben daar heel blij mee en erg trots...maar op zulke momenten is het echt even zwaar..Want zuiker en hete thee op de keukenvloer en 6 katten die er lekker in gaan staan snuffelen op zondagmorgen is echt niet leuk! Dat vergt uiterste inspannig!
Snel maar 2 kauwgumpjes (Nicorette) rustig kauwen, even in de frisse buitenlucht en rustig ademen...
En die 2 kauwgummetjes hebben gewerkt...
Snel weer alles onder controle....
En begin dus aan de schoonmaak klus...
Ik laat mij niet door een kilozuiker en een kommetje thee uit het veld slaan.

Als ik dan eindelijk klaar zit om mijn relaas van "Capitello on the beach" te doen.
Doet mijn laptop het niet....
De maagpijn was intussen aan het feestvieren en mijn humeur was op vakantie gegaan..
We hebben het allemaal geprobeerd..man en dochter in een goed geolied team om ma d'r blog te laten schrijven...maar niks..helemaal niks er zit een file in die er een beetje puinhoop heeft geschopt...normaal zou een vriend van ons dat in een uurtje hebben verholpen. Zoals deze vriend ons via de telefoon zei...tja het is zondag en hoewel de zon in Varese niet schijnt vandaag(Dat doet hij deze zomer onregelmatig maar zeker weten NOOIT op zondag...de enige dag dat ik echt thuis ben)wil hij er een leuke dag van maken in de buitenlucht en al het werk wacht maar tot morgen...

Nu zit ik dus hier..
Na wat gezoek en gedenk wist ik nog wel hoe ik hier moest komen om mijn blog te bloggen..maar ik ben niet zo'n held op de pc...en die van mijn man is echt een beetje anders en heeft niet het fotoprogramma wat ik op mijn pc heb..

Ik geef mij vandaag maar over aan een hangdag in een luie stoel met een goed boek en zonder zon...

En mijn vakantieblog komt echt wel!
Zowaar ik Miranda heet!

4 opmerkingen:

Ageeth zei

Zet hem op! Niks moeilijker dan stoppen met een verslaving of gewenning. En als je vaker de computer gebruikt wordt deze steeds minder een probleem en meer een toegangspoort!

Estelle zei

hoi Miri
Echt soms beginnen zulke ochtenden zo, en dan ..rest je niets meer dan inderdaad er een lazy summerday van te maken..haha, ik begrijp precies hoe je je voelt,We moeten echt eens even koffie gaan drinken hoor..kunnen we bij kletsen, trouwens ik liep in de Corti volgens mij lang een winkel die ook zo heet zoals jij beschreven hebt in je blogs..is dat ook jou shop? Ik wist het niet zeker aarzelde even om naar binnen te gaan, maar twijfelde toch iets te veel..
Ik zag mezelf aan staan vragen in Mijn geweldige Italiaans of Miranda hier was, en dan zou het wis en waarachtig wel weer eens de verkeerde winkel zijn, dus toen dat scenario zich in mijn hoofd afspeelde, liep ik er maar voorbij, haha soms..
maar goed ik hoor het graag van je
Liefs Estelle

Ron zei

Het lijkt zo gemakkelijk, een blog schrijven, maar ondanks een goed voorgevoel kan iets simpels je hele idee in duigen gooien. Ik heb het over iets simpels, maar jij spant de kroon, Miri.
Wat weer goed was voor een heel leuk blog. Ik heb ervan genoten.
En succes met het stoppen!

Anoniem zei

goede start