vrijdag, november 23, 2007

Pattinaggio

Vijf keer kampioen van Italië, drie medailles op de winterspelen van Torino 2006 en dit jaar een wereldrecord op de 5000 meter.
Een schaatser uit Italië die het de Hollandse jongens knap lastig maakt, een sportman van wereldklasse. Even kreeg hij in Turijn tijdens de spelen de aandacht uit eigen land die hij verdient, maar nu moet hij het weer doen met drie regels op de sportpagina.
Enrico Fabris is geen voetballer, motorracer of F1 coureur en dus weten veel Italianen niet eens wie hij is en als ze het weten interesseerd het ze niet, want wat is schaatsen nou eenmaal voor een stomme sport.
Enrico vraagt zich misschien stiekem wel eens af of zijn wieg niet beter in Nederland had kunnen staan. Een oranje schaatspak in plaats van een azzurro. Dan zouden zijn wedstrijden live worden uitgezonden, voorpagina grote foto’s bij een nieuwe overwinning en nationale bekendheid. Het hele Thialf zou voor hem zingen.
Het moet toch zuur voor hem zijn dat de ijsbaan in Turijn, speciaal gebouwd voor de spelen en de enige van wereldniveau in Italië, dit winterseizoen de deuren gesloten houdt.

Geen opmerkingen: