dinsdag, maart 31, 2009

Introductie

Hallo beste Italiëschrijvers,

hier meldt zich een nieuwe deelnemer aan jullie blog.

Het heeft even geduurd, maar na maanden en maanden heb ik eindelijk tijd gevonden om te beginnen met schrijven. Liesbeth zond me een uitnodiging en die heb ik dan nu aanvaard!

Ik geloof dat het gebruikelijk is om je in het eerste bericht even te introduceren, en dat doe ik bij deze.

Ik ben Stef Smulders, 48 jaar (nog net), en ik woon met man Nico en hond Saar sinds juni 2008 in Montecalvo Versiggia (PV). Tijdens een studieverblijf in Pavia leerden we de Oltrepò Pavese kennen en vonden daar ook vrij snel het huis waarmee we onze stoute plannen dachten te kunnen verwezenlijken: alwéér een B&B. Huis gekocht, terug naar Nederland, huis verkocht, spullen opgepakt en daar zaten we dan! (wil je meer weten over onze avonturen voor en tijdens de emigratie, dan kun je je hart ophalen aan onze weblog http://www.duepadroni.web-log.nl/ ).

Inmiddels zitten we 6 maanden in de verbouwing en het einde nadert. Of beter gezegd het begin: van ons vakantiehuis annex B&B, Villa "I Due Padroni" B&B bed breakfast Italie ( http://www.duepadroni.it ) geheten. In de tijd dat we hier zitten hebben we al erg genoten van het Italiaanse leven. Je kunt (ook) hier heerlijk eten en het heuvelachtige landschap met al die wijngaarden is prachtig. Het bijzondere is dat hier bijna geen toeristen komen, want in het buitenland is dit gebied vrijwel onbekend. Hier is alles dus nog op de Italiaan zelf ingesteld en zo leer je het ware leven van dit land (of dit gebied) kennen. We noemen het daarom Italië unplugged.


Tot zover voor dit moment. Binnenkort hoop ik mijn eerste echte bijdrage te kunnen leveren. A presto!

5 opmerkingen:

Ron Roelandt zei

Stef, leuk je als mede-Italiëschrijver te mogen begroeten. Ik heb een kijkje genomen op de web-sites, en ben onder de indruk. Niet in de laatste plaats om het werk wat jullie verzet hebben en hoe "I due padroni" geworden is. Complimenten.

Paula di Paola zei

Hartelijk welkom! Ik heb natuurlijk ook een kijkje genomen in jullie web-site. Leuk te lezen en heb onzettend genoten van die mini-opera.. wat goed en leuk!
Veel succes en ik ben benieuwd in de toekomst het een en ander te mogen lezen!! We wachten op verhaaltjes!
Con tanto affetto
Paula

Napw zei

Beste Stef, Nico en Saar, Welkom op Italieschrijvers.
Mijn welgemeende complimenten voor het geen jullie voor elkaar hebben gekregen.
Ik hoop mee te mogen genieten van jullie toekomstige verhalen.

Carolina Chiacchierona zei

Leuk Stef, dat jullie een huis in de Oltrepo' Pavese gekocht hebben! Ik ken die streek erg goed en houd er enorm veel van. Mijn lievelings wijn is namelijk:
pinot oltrepò pavese CONTI GIORGIO en die ga ik elk jaar weer daar halen!

Italie emigratieverhalen zei

Dank jullie wel voor de positieve reacties! En Carolina, als je tóch in de buurt bent ...