zondag, mei 04, 2008

Ron stelt zich voor...

Hallo allemaal,

hoewel ik mijn eerste blog nog aan moet leveren maak ik sinds kort toch al deel uit van het team ItaliëSchrijvers dat Liesbeth om zich heen heeft verzameld. Mijn naam is Ron, en ik ben geen schrijver van beroep. Het enige wat ik met boeken van doen heb is dat ik ze heel graag lees en dat ik voor mijn werk het transport voor een boekdrukkerij vanuit Italië naar het buitenland coördineer. Het schrijven is dus louter liefhebberij en het zal daarom niet meevallen om in de buurt van het niveau te komen van de andere, ervaren ItaliëSchrijvers. Maar goed, wie weet rolt er af en toe wat "leesbaars" vanonder de toetsen van mijn toetsenbord vandaan.


Ik woon - om het wat theatraal in te zetten - sinds het eind van de vorige eeuw in Italië. In 1998 kwam ik hier voor het eerst voor m'n werk (ik was nog nooit in Italië geweest) op basis van een ex-patriot contract. Toen dat na drie jaar afliep had het land me dusdanig in haar greep dat ik besloot om mijn werk op te zeggen en hier te blijven. Ik heb ervaren dat in Italië wonen iets is zoals terugreizen in de tijd. Dat is dikwijls leuk (vooral in het begin), maar soms ook minder leuk. Om niet te zeggen, ronduit vervelend.
Na tien jaar kom je er ook achter dat heel veel wat eerst bijzonder was in de loop van de tijd al bijna normaal is geworden. Om dat bijzondere niet te vergeten ben ik dus begonnen met af en toe iets aan het papier toe te vertrouwen. Voor mezelf, en waarom zou ik dat plezier niet delen met anderen.

Ik zal dus proberen U af en toe mee te laten reizen in mijn stukje Italië. Dat strekt zich uit van Trento (waar ik nu woon), via Ferrara (waar ik eerst gewoond heb) tot alle uithoeken van dit schitterende land, waar ik vrienden heb, familie (van mijn vriendin), waar een bijzonder volk haar wortels heeft.

Un caro saluto,
Ron

4 opmerkingen:

Paula di Paola zei

Nou Ron, leuk dat je hier bent!
Nu laten we ons verrassen met je verhaaltjes, ik ben benieuwd!!
Tot schrijvens dan maar!!

tonnaer zei

Je introductie leest al lekker weg. Kom maar op met die verhalen! Na 10 jaar in Italië te hebben gewoond, kun je vast en zeker een paar boeken volschrijven ;-)

Liesbeth zei

Benvenuto. Leuk dat je ons team komt versterken.

Napw zei

Benvenuto in Italieschrijvers.
Je eerste verhaal is al zeer interessant. Ik wist niet dat er een filmfestival in Trento bestond. Dat dat ook nog eens gewonnen wordt door een Nederlandse, is wel heel erg leuk om te weten. We blijven Nederlanders en trots op wat zij kunnen en doen.